Indryk dit egen arrangement gratis i DetSker, begynd ved at klikke her Tilbage

"Luther mellem djævel og Gud" og "Forfatteren Fjod, Salling Kirkehøjskole

   Bookmark and Share

Udskriv arrangement - klik her

Sognepræst Kim Eriken, Lemvig: "Luther mellem djævel og Gud" Lektor Flemming Houe, Føvling: "Forfatteren Fjodor Dostojevskij"

Arrangør: Salling Kirkehøjskole
Tid og sted: 10.15 - 15.00
Lokalområde: Jebjerg/Lyby, Selde/Åsted,

Afholdelsessted:
Nørreallé 1, Jebjerg
7870 Roslev

Foregår den 30-10-2017.

Yderligere information

Salling kirkehøjskolemøder foregår på Salling Efterskole, Nørreallé 1, Jebjerg, 7870 Roslev

Sæconens emner er: "Luthers hovedanliggender" og "Det russiske"

Det helt store drama udspiller sig om formiddagen mandag den 30. oktober - dagen før 500 års jubilæet for Luthers teser, når Sognepræst Kim Eriksen tidligere domprovst i Haderslev overgiver ordet til "Luther mellem djævel og Gud". Det er før bevidsthedsfilosofiens dominans i vor moderne kultur, hvor mennesket alene og enerådende satte sig selv i scene. Kim Eriksen lader os til med i al samtidighed få del i Jakob Knudsens store Lutherromaner Angst og Mod. 

 Om eftermiddagen vil vi desuden få lejlighed til at lytte til en af verdens største russiske forfattere. Det drejer sig om " Forfatteren Fjodor Dostojevskij" , som Århuslektoren i idehistorie Flemming Houe i mere end 40 år har beskæftiget sig med og aldrig kan få nok af. Nej, hvordan ser man et kældermenneske i øjnene, en ondskabsfuld embedsmand, en dæmonisk indesluttet karakter, der er angst for det gode. Eller hvad med Dobbeltmennesket, for ikke at tale om Forbrydelse og straf. Her findes en spillelidenskab, der ikke ligefrem er hverdags kost.







 

sallingweb.dk fralægger sig et hvert ansvar for arrangementernes indhold


allowed notallowed