Indryk dit egen arrangement gratis i DetSker, begynd ved at klikke her Tilbage

Foredrag om polio epidemien, Polioforeningen

   Bookmark and Share

Udskriv arrangement - klik her

Øjenvidneberetninger fra polioepidemien

Arrangør: Polioforeningen
Tid og sted: 14.00
Lokalområde: Opland,

Afholdelsessted:
Glyngørehallen, Ringvej 24
7870 Roslev

Foregår den 27-09-2017.

Yderligere information

Øjenvidneberetninger fra polioepidemien

 

I 40’erne og 50’erne rasede børnelammelsen i Danmark. Mange tusinde børn blev ramt af lammelser som de måtte leve med resten af deres liv. Mange blev svært fysisk handicappede. Nogle blev ramt af lammelser i luftvejene og kunne ikke selv trække vejret. Mange af børnene døde for man kendte ikke en rigtig behandling.

En overlæge, Bjørn Ibsen, mente at børnene var underventilerede, dvs problemer med at trække vejret,  og han fandt på en metode så de kunne blive ventileret manuelt. Man snittede et lille hul ind til barnets luftveje og intuberede (indopererede) et rør og så sad en person ved siden af barnets seng dag og nat i årevis og pumpede ilt ned i lungerne. Ca. 1200 medicinstuderende  bidrog som ventilatører i begyndelsen af 1950’erne i det livreddende arbejde.

 

Overlæge Carl Eli Olsen og Anne Holten Jensen var to af disse ventilatører og de har sagt ja til at komme og fortælle os om børnelammelse og polio og hvordan det var som ung medicin studerende at blive indkaldt til sådan en opgave. Hvordan det var at sidde ved siden af sengen i mange timer og både skulle ventilere og samtidig holde modet oppe på patienten, - trøste, grine og græde, læse historie og give håb og tro på at det nok skal gå.

 

I begyndelsen af 2017 besluttede Polioforeningen at hædre den enorme indsats som den danske lægestand præsterede i begyndelsen af 1950’erne. Anne Holten Jensen og Carl Eli Olsen modtog Polioforeningens hæderspris på vegne af den danske lægestand og vi er så stolte af og glæder os meget til at møde dem i vores område.

 

Foredraget er for alle der har polio, alle der er interesseret i historien, alle der tør blive rørt og bevæget af en meget personlig fortælling om noget der kunne have ramt os alle og som skabte så stor frygt i mange familier. Det er også et foredrag om hvad børnelammelse er, om der stadig er risiko for at blive ramt og om hvordan man lever et liv med polio som følgesvend. Hvordan har de mon klaret sig, alle de 10.000 vis af børn og unge mennesker der blev ramt af børnelammelse - og som overlevede.

 

Foredraget er den 27. september kl. 14.00 i Glyngøre hallen

Tilmelding polio.dk/polioepidemien senest den 22. september

Foredraget koster 50 kr. som betales ved tilmelding, prisen er inkl kaffe, brød samt øl/vand



 

sallingweb.dk fralægger sig et hvert ansvar for arrangementernes indhold


allowed notallowed