Indryk dit egen arrangement gratis i DetSker, begynd ved at klikke her Tilbage

Højskolernes Dag på Bustrup Hovedgård, Galleri Bustrup

   Bookmark and Share

Udskriv arrangement - klik her

Folkehøjskole på Bustrup Hovedgård
I inviteres til foredrag om det nye højskoleinitiativ på Bustrup, med kaffe og rundvisning

Arrangør: Galleri Bustrup
Tid og sted: 15.00 - 17.00
Lokalområde: Lem/Vejby,

Afholdelsessted:
Sdr Lemvej 3
7860 Spøttrup

Foregår den 05-05-2018.

Yderligere information

5. maj: Folkehøjskole på Bustrup Hovedgård

Bustrup Hovedgård inviterer til foredrag om det nye højskoleinitiativ på Bustrup, med kaffe og rundvisning på Bustrup Hovedgård d. 5. maj kl. 15.00.

Alle folkehøjskoler vil d. 5. maj afholde Højskolernes Dag hvor alle interesserede kan komme og høre om højskolerne og deres virke.

I år vil Bustrup Hovedgård deltage.

 

I foråret 2019 er der planlagt start af en folkehøjskole på Bustrup Hovedgård; et initiativ taget af lærere fra  Bustrup Hovedgård Skolecenter og af interesserede fra lokalområdet. Hensigten er at lave en almen folkehøjskole med kurser for alle interesserede - også for de der ikke vidste at de var interesserede.  

Det vil vi gerne benytte lejligheden til at fortælle om. Samtidig vil de fremmødte få en rundvisning på Bustrup og fornemme rammerne for den planlagte højskole.

 

En folkehøjskole skal være forankret i lokalområdet; det gælder også for Højskolen på Bustrup. Dens deltagere vil arbejde bredt med de vigtige spørgsmål som har betydning for både samfund og mennesker af i dag. Samtidig skal skolen være en styrkelse af, forhåbentlig også en udfordring for, det lokale liv og den lokale udvikling. Højskoledeltagerne skal uden for skolen, få erfaringer, deltage i det lokale liv, selv skabe liv og lave arrangementer på skolen til glæde for andre.

 

Højskolens særlige fag, udover den almene undervisning, vil være bæredygtighed, økologi og livsstil, kunst- og genbrugsdesign, at være verdensborger og klimaaktivist. Desuden vil der være korte kurser,  bl.a. sommerkurser med middelalderliv (Spøttrup borg), kunst og drama.

 

Der er flere årsager til at ville starte højskole på Bustrup. Bustrup Hovedgård har i mange år været et skolecenter for børn og unge der kræver særlig opmærksomhed, samt for unge voksne der skal have ekstra erfaringer før de skal skabe deres egen tilværelse. Bustrup har gennem årene samlet mange ressourcer hvad angår pædagogik, undervisning og skoleliv. En højskole vil være en rigtig god videreudvikling af dette. Bustrup Hovedgård har desuden ekstra gode muligheder for at højskolens deltagere kan bruge bygninger, park, skov og marker til at udføre i praksis hvad der diskuteres i den teoretiske undervisning. Her kan deltagerne gøre deres konkrete, praktiske erfaringer med bæredygtighed, økologi og deres initiativer i forhold til kunst, energi og klima.

 

Bustrup Hovedgård har i forvejen flere aktiviteter i forhold til lokalområdet: fitnesscenter, kunstgalleri, bed & breakfast, naturarrangementer, udflugtssted samt Cafe Borgen ved Spøttrup borg som socialøkonomisk virksomhed. Bustrup er et udgangspunkt for stisystemet Håsum enge og vil gerne være det for naturparken Flyndersø - Sdr. Lem vig. På denne måde vil højskolen også hænge sammen med  de mange bestræbelser der er i gang for at styrke og udvikle lokalområdet, som fx landsbyklyngeinitiativet Sydvestsalling.

 

Bustrup Hovedgård er en relativt stor lokal arbejdsplads allerede, men vil vokse en del med oprettelse af en højskole. Der skal ansættes lærere og andet personale, men det er også hensigten at inddrage de mange lokale kræfter i forhold til emner som fx natur og bæredygtighed, kunst og design, energi og klimatilpasning. Højskolen vil arbejde på at skabe mange partnerskaber til gavn for både højskole, deltagere og partnere, ligesom den vil arbejde på at lave højskolens skolekreds så stor som mulig.

 

Initiativgruppen og højskolens bestyrelse er overbevist om at der er mange perspektiver i en folkehøjskole på Bustrup. Dialogen mellem højskolens bestyrelse og  kulturministeriet om den endelige godkendelse er i den afsluttende fase. Konsulenten for folkehøjskolerne har besøgt Bustrup Hovedgård, set de fysiske rammer og diskuteret de pædagogiske principper og rammer for undervisningen. Godkendelsesproceduren vil efter al sandsynlighed afsluttes i dette forår, og starten er derfor planlagt at ske januar 2019.

 

 

 

Folkehøjskole på Bustrup Hovedgård

 

Velkommen til præsentation af den kommende folkehøjskole på Bustrup Hovedgård.

 

Tid: 5. maj kl. 15.00 på Bustrup Hovedgård.

Der er kaffe og rundvisning

 

Alle er velkomne

 

Bestyrelsen for Højskolen på Bustrup

 





 

sallingweb.dk fralægger sig et hvert ansvar for arrangementernes indhold


allowed notallowed